четвер, 27 травня 2010 19:40

Пух тополь заважає дихати алергікам

— У Черкасах багато тополь. Вони ростуть не лише обабіч дороги, а й у дворах багатоповерхівок. Я — алергік, — говорить 68-річна Ганна Іванівна з вул. Ярославської. — Зараз тополі починають цвісти. Змушена зачиняти кватирку й по-можливості, якнайменше бувати на вулиці. Бо тільки виходжу, відразу відчуваю погіршення дихання. Чого б ці дерева не позрізати й насадити, наприклад, клени чи інші.

У міському відділі екології та раціонального природного департаменту екології та безпеки населення підтверджують, що жителі Черкас під час цвітіння тополь звертаються з проханням знищити ці дерева.

— Зрізати дерево можемо лише тоді, коли воно аварійне, хворе чи вже засохло. Або йому понад 60 років, — зазначає начальник відділу 40-річний Володимир Гусаченко. — Тоді ми даємо заявку житлово-комунальному господарству. Тополь у місті налічується близько 2 тисяч. І якщо дерево в задовільному стані, то спиляти його не маємо права. Бо немає підстав. Алергія людей — не причина. Проте "Правилами утримання зелених насаджень на території міст" із 2006 року заборонено висаджувати алергоносні дерева.

Зрізати дерево можемо, коли йому понад 60 років

За словами начальника житлово-комунального господарства міськвиконкому 55-річного Василя Старикова, комунальники можуть спиляти дерево, якщо воно хоча б частково пошкоджене.

— Екологи стверджують, що тополі корисні для очищення повітря, — додає Василь Іванович.

В обласному відділенні алергології говорять, що пух тополь нічим не загрожує, тим, хто страждає на алергію. Він лише посилює запальну реакцію.

Зараз ви читаєте новину «Пух тополь заважає дихати алергікам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі