понеділок, 06 лютого 2012 16:27

Парижанам пропонують пожити без мобільних телефонів

Парижанам пропонують пожити без мобільних телефонів

У Парижі проходить акція "Дні без мобільного". Дванадцятий "день без мобільного" пропонує кожному з понеділка по середу спробувати віддалитися від знаряддя, яке поступово руйнує особисте життя.

"Це ні в якому разі не анти-мобільний рух", - запевняє Філь Марсо, письменник і організатор акції, яка вперше пройшла в лютому 2010 року.

Марсо відомий своєю незвичайною книгою, випущеною в 2004 році. Книга написана на мові смс-повідомлень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через корів користувачі мобільних телефонів лишились без зв'язку

За словами письменника, мета акції - змусити кожного задуматися про справжню користь мобільного телефону. Щорічно вибирається своя тема акції. Цього разу учасники задумаються про участь мобільного телефону в роботі.

"Це знаряддя поступово руйнує наше приватне життя. Більш того, кордону між робочим часом і часом, присвяченим своїм близьким і самому собі, більше не існує! Скажімо немає шаленого робочого ритму, електронних листів, смс, позаурочних дзвінків начальника", - пише пан Марсо у своєму заклику до учасників "Днів без мобільного".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японці створили найменший у світі мобільний телефон

"Моє бажання може бути трохи ідеалістичним. Я хотів би, щоб роботодавці відмежували своїх підлеглих від вимушених викликів на роботу під час відпустки або вихідних", - уточнює письменник.

"Дні без мобільного" стартують щороку 6 лютого, повідомляє 20minutes.

Зараз ви читаєте новину «Парижанам пропонують пожити без мобільних телефонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі