неділя, 07 січня 2024 22:34

Не борщем єдиним: які українські страви викликають у іноземців справжній гастрономічний шок

Не борщем єдиним: які українські страви викликають у іноземців справжній гастрономічний шок
Назвали страви української кухні, які дивують іноземців Фото: igotoworld

Українська національна кухня вважається однією з найсмачніших у світі. Наші страви готують у різних куточках планети і їх залюбки замовляють іноземці.

Є страви, від яких вони в захваті і їхньому здивуванню немає меж.

Від яких українських страв іноземці отримують гастрономічне задоволення, розкаже Gazeta.ua.

Сало

Символ національної кухні України. Багатьом іноземцям незрозуміло, як можна насолоджуватись сирим салом і закушувати його цибулею та часником.

Холодець

Це застиглий густий бульйон із подрібненими шматочками різного виду м'яса. Господині використовують свинину, курятину, яловичину, індичатину. Це вважається святковою стравою. Для більшості іноземців, желе – це щось солодке. А бульйон уявляють лише у гарячому вигляді. Крім того, вони в шоці від того, що у холодець додається шкіра тварини, свинячі ратички, вуха, хвости. Такий набір викликає небачене здивування.

Гречана каша

Відшукати цю крупу в магазина західної Європи та Америки майже неможливо. Її можна купити лише в зоомагазинах. Нею годують худобу. Тож тарілка гречаної каші може викликати подив в іноземців. Але багато, хто говорить, що саме з неї починали б ранок.

Кров'янка

Різновид ковбаси. Головним інгредієнтом є свиняча чи теляча кров. Іноземцям досить складно поясним чому їмо ковбасу з крові та ще й додаємо гречку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти сало на довгий час

Квашена капуста

Приготована способом класичного бродіння. На Заході білокачану капусту майже не їдять. Американцям не зрозуміло, з якими стравами її їсти. Пиріжки з капустою їх теж дивують.

Млинці з ікрою, м'ясом чи рибою

До самої ідеї фарширувати млинці іноземці ставляться добре. Але для них це десертна страва, яку подають з морозивом, медом чи джемом. Але не з м'ясом та рибою.

Для справжніх гурманів практично не існує шматочків сала, які непридатні в їжу. Навіть свиняча шкірка має своїх шанувальників.

Не варто просто так викидати свинячу шкірку, адже вона багата на корисні мікроелементи та цінується за свої вітамінно-мінеральні властивості.
Кулінари знають масу рецептів, в яких використовуються свинячі шкірки. Їх, наприклад, використовують при приготуванні сальтисону, холодцю, хве, закуски по-корейськи, гострих страв в азіатському стилі, чипсів.

Зараз ви читаєте новину «Не борщем єдиним: які українські страви викликають у іноземців справжній гастрономічний шок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі