пʼятниця, 19 квітня 2013 13:15

Найстаріший чоловік у світі святкує 116-й день народження

Найстаріший чоловік у світі святкує 116-й день народження
Фото: ridus.ru

Японець Дзіроемон Кімура відзначає 116-й день народження, він найстаріший чоловік на планеті. Книга рекордів Гіннеса направила йому сертифікат про те, що він і без неї знає, а прем'єр-міністр Сіндзо Абе - відеопривітання.

"Доброго здоров'я пана Кімури - це гордість Японії", - сказав прем'єр ветерану з екрану. Торік старий Кімура двічі потрапляв до лікарні, але зараз знаходиться в непоганій формі - не скаржиться на апетит і їсть 3 рази на день. Віддає перевагу каші, картопляному пюре, печеному гарбузу.

Зазвичай у подібних випадках крім аналізу раціону чергового довгожителя пропонується сентенція від нього самого на тему "як мені це вдалося", але японець відмовчався. У цьому зв'язку пригадується бразильський "колега" японця. Коли дідові перевалило за сто, влада згадала про нього і запропонували увічнити як національне надбання, випустивши поштову марку з портретом довгожителя.

Цинічний старий відповів, що погодиться за однієї умови - по периметру марки повинен йти напис: "Дожив до ста років. І пив, і курив! "

Зараз ви читаєте новину «Найстаріший чоловік у світі святкує 116-й день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі