середа, 19 жовтня 2011 17:58

Мусульмани в Лапландії будуть молитись у крижаній мечеті

Мусульмани в Лапландії будуть молитись у крижаній мечеті

У шведській Лапландії на півночі країни поряд з популярним крижаним готелем в Юккас'ярві (Jukkasjaervi) може з'явитись крижана мечеть, повідомляє Norrlaendska Socialdemokraten.

За словами виконавчого директора готелю, мечеть планується представити туристам взимку 2013 року. До цих пір поруч з крижаним готелем в Юккас'ярві взимку будували лише крижану церкву. За даними видання, щорічно близько 150 пар поєднуються в ній шлюбом.

Як пояснив директор готелю, його заклад відкритий людям усіх віросповідань і він сподівається, що наявність мечеті не тільки приверне нових туристів з усього світу, але й якісно змінить сприйняття від поїздки до Юккас'ярві.

У свою чергу імам Махмуд Альдебе, за даними газети, сподівається, що нова мечеть буде користуватись не меншою популярністю, що й церква. Також, на думку імама, мечеть допоможе налагодити міжконфесійний діалог серед представників різних культур.

З майже 10-мільйонного населення Швеції, за даними за 2006 рік, іслам сповідують близько 500 тисяч людей. З них близько 25 тисяч осіб регулярно відвідують мечеть і моляться п'ять разів на день.

Зараз ви читаєте новину «Мусульмани в Лапландії будуть молитись у крижаній мечеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі