понеділок, 15 липня 2013 16:56

Ковбой "Мальборо", супермаркет і мертва жінка - Топ-10 фото, проданих за мільйони доларів
10

1. Рейн II (1999). Автор - Андреас Гурскі. Ціна - $4 338 500. Андреас Гурскі - відомий німецький фотохудожник. У 1999-му році він зробив фотографію "Рейн II", на якій зображена річка Рейн між двома дамбами під величним похмурим небом. Усього Гурскі створив шість зображень Рейну, і "Рейн II" - найбільша фотографія у серії. Найдивовижніше у фотографії те, що вона була зроблена за допомогою "Фотошопа": спочатку фон "псували" електростанція, портові споруди і перехожі, які вигулювали собаку - усе це Гурскі видалив, залишивши тільки власне Рейн і дамби. Після доопрацювання фотограф надрукував фотографію розміром 185,4?363,5 см, змонтував її на акрилове скло і помістив у рамку. Знімок був проданий на аукціоні "Christie's" у Нью-Йорку у 2011-му році - покупцем стала галерея Моніки Шпрют у Кельні, а згодом фотографію перепродали невідомому колекціонерові.
Фото: Фото: publy.ru
2. Без назви #96 (1981). Автор - Сінді Шерман. Ціна - $3 890 500. Американська фотохудожниця Сінді Шерман працює у техніці постановочних фотографій. Одна з найвідоміших і найдорожчих її робіт - фотографія #96, зроблена у 1981-му році: на знімку зображена дівчинка, веснянкувата, із рудим волоссям і в яскраво-помаранчевому одязі, що лежить на спині і дивиться вдалину. За словами Шерман, малюнок несе глибокий сенс - дівчинка-підліток, одночасно спокуслива і безневинна, тримає у руці обривок газети з оголошеннями знайомств, що означає, що поки незміцніла жіноча сутність шукає спосіб вирватися назовні. Знімок був придбаний на аукціоні "Christie's" у 2011-му році невідомим колекціонером.
3. Для Її Величності, колаж із фотографій (1973). Автори - Гілберт Прош і Джордж Пассмор. Ціна - $3 765 276. Британські художники Гілберт Прош і Джордж Пассмор працюють у жанрі перфоманс-фотографії. Світову популярність їм принесли роботи, де вони виступали в якості живих скульптур. Їхній колаж із фотографій, зроблений ще у 1973-му році, був проданий за великі гроші на аукціоні у 2008-му: на чорно-білих фотографіях зображені чоловіки у дорогих костюмах у поєднанні з предметами інтер'єру. Покупець невідомий.
4. "Говорять мертві воїни" (1992). Автор - Джефф Уолл. Ціна - $3 666 500. Канадський фотограф Джефф Уолл відомий завдяки своїм великоформатним фотографіям. Найвідоміша його робота "Говорять мертві воїни" була створена під впливом війни в Афганістані. Незважаючи на реалістичність, це постановочна фотографія: усі люди на знімку - запрошені актори. При роботі над ним Уолл використовував грим та костюми, а сам знімок був зроблений у фотостудії і пізніше оброблений на комп'ютері. Готове зображення розміром 229?417 см було віддруковано на прозорій основі і поміщено у пластиковий бокс.
5. Без назви (Ковбой) (2001-2002). Автор - Річард Прінс. Ціна - $3 401 000. Річард Прінс вважається одним із найбільш знаменитих американських художників свого покоління. Фотографія створювалася спеціально для рекламної кампанії "Мальборо": ковбой на знімку, за словами художника, постає не як типовий еталон американської мужності, оспіваної у вестернах, а як якийсь ілюзорний секс-символ, недосяжний ідеал справжнього чоловіка. Картина була продана у 2007-му році на аукціоні "Christie's".

Представляємо вашій увазі найдорожчі фотографії у світі.

Ці фотороботи були продані за мільйони доларів. Хоча не завжди можна зрозуміти, чому робота визнана шедевром...

Цікаво, що серед власників однієї з десяти найдорожчих фотографій фігурує також український олігарх Віктор Пінчук. Картину Андреаса Гурскі "99 центів II, диптих (2001)" він придбав у 2007 році за $3 346 456.

Зараз ви читаєте новину «Ковбой "Мальборо", супермаркет і мертва жінка - Топ-10 фото, проданих за мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі