вівторок, 13 лютого 2007 16:00

Де краще купувати мобільний

24-річний дизайнер із Києва Сергій Шевченко кожні 2–3 місяці купує новий мобільний.

— Я на мобілках собаку з"їв, — хвалиться Сергій. — Торік поміняв п"ять трубок. Найдовше користувався смартфоном "Нокія N70" — майже три місяці. Багато родичів та знайомих купували телефони з моєю допомогою.

Сергій знає про мобілки майже все. Він купує каталоги і спеціалізовані журнали. Новинки вивчає на інтернет-сайтах виробників.

— На сайтах можна почитати про можливості нової трубки, орієнтовну ціну і коли вона з"явиться в Україні, — розповідає чоловік. — Але виробники розповідають лише про позитивне.

Про недоліки мобілки можна розпитати в салонах мобільного зв"язку. Досвідчені продавці можуть дати толкову пораду. Корисно потримати трубку в руках, оцінити її дизайн, вагу, подивитися меню. З"ясувати, скільки тримає акумулятор, чи зручні кнопки.

Олеся Сидорова, 22 роки, експерт "Мобілочки" у торговельному центрі "Інтервал-Плаза", що біля метро Либідська, працює в магазині близько року.

У магазині дають гарантію на телефон

— Коли новинка з"являється у продажі — ми багато про неї знаємо, — пояснює Олеся. — Раз на півроку виробники мобільних телефонів організовують семінари для продавців — розповідають про нові моделі.

Із проблемами та питаннями клієнти йдуть до магазину, в якому купували телефон. Продавці намагаються допомогти їм. А це знову ж таки досвід, розповідає Сидорова.

— Протягом дня до нас заходять тисячі людей, — веде далі вона. — Цікавляться вагою телефона, скільки тримає акумулятор, чи є в певної моделі блютус. На ці питання відповідаю сотні разів на день.

Є декілька переваг купівлі мобільного у крамниці. Там дають гарантію. Також бувають акційні ціни — на цьому можна зекономити. Але найдешевше купувати мобільний через Інтернет.

— Ми не орендуємо великих приміщень, — каже керівник відділу інтернет-магазину "Телемаркет" 25-річний Юрій Курич. — У нас працює набагато менше людей, ніж у будь-якому магазині. Тому й продаємо телефони дешевше. А вибір у Інтернеті найбільший. Пропонуємо телефони, яких немає в міських крамницях. Телефон привозять за дві-три години після замовлення.

Через Інтернет можуть продавати "сірі", нелегальні телефони. Курич радить звертатися до магазинів, які не один рік працюють на ринку мобільного зв"язку.





Скільки коштує "Самсунґ Е900" в інтернет-магазинах

1262 грн — http://mobidrive.com.ua

1287 грн — http://www.texnolux.com

1295 грн — http://mobil-house.com.ua

1305 грн — http://www.SkyMarket.kiev.ua

1310 грн — http://www.mobilux.biz.ua

1310 грн — http://www.mobiteh.com.ua

1346 грн — http://www.mobeeline.com.ua

1348 грн — http://www.telephone.net.ua

1351 грн — http://telemarket.com.ua

1353 грн — http://mobistyle.com.ua

1356 грн — http://www.mobimarket.ua

1363 грн — http://www.starmobile.com.ua


Людмила Іванова зекономила 200 гривень

32-річна киянка Людмила Іванова слайдер "Самсунґ Е900" купила в інтернет-магазині.
— Телефон чудовий, — каже Людмила, — стильний, невеличкий, багатофункціональний, із сенсорними кнопками. У магазинах він коштував близько 1500 гривень. Знайомий порадив мені пошукати в Інтернеті, на сайті www.mobile-price.com.ua. Там видало близько двох десятків магазинів, де мій мобільний коштував в середньому на 200 гривень дешевше. За три години мені на роботу привезли телефон і ще додаткову картку пам"яті на один гігабайт. За все це я заплатила півтори тисячі. Місяць користуюся, ніяких збоїв.

Зараз ви читаєте новину «Де краще купувати мобільний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі