середа, 03 березня 2010 18:59

Чверть німців хочуть вживити собі комп"ютерні чіпи

Чверть німців хочуть вживити собі комп"ютерні чіпи

Згідно з опитуванням статистичної служби Європейського Союзу, чверть німців готові вже зараз імплантувати комп"ютерний чіп в своє тіло. Уряд запропонував добровільну імплантацію в березні, пише журнал Popular Science.

Чіпом будуть відстежувати пересування громадян, аби контролювати злочинність та відстежувати надзвичайні ситуації. Зараз планується, що імплантат буде вживлятися в передпліччя. І міститиме пристрій стеження.

Голова групи дослідників, Віктор Бремов, заявляє, що чіп допоможе контролювати злочинців та хворих. Він передаватиме інформацію про місце перебування та параметри організму. Такі як пульс чи кров"яний тиск.

Терапевт з 14-ї київської лікарні Дмитро Вакарський вважає, що така імплантація цілком можлива.

"Такі чіпи імплантують на заході хворим на рак, аби стежити за їх здоров"ям. Також через них можна здійснювати навіть покупки. Для цього пристрій треба обладнати сканером для зчитування. Як на кредитних картках. Хоча дія таких чіпів поки не остаточно вивчена. Та поки немає підстав аби говорити про їх шкідливість", - розповів він.

Фахівець зазначив, що капсула з чіпом має прикріплюватися до шкіри.

"Пристій має нормально зчитуватися сканерами та не мігрувати по організму. Дуже небезпечно, аби він потрапив в кровообіг, бо тоді може перекрити важливі судини. Корпус чіпа має робитися з полімеру. Схожим на людську шкіру та м"язи, аби не подразнювати те місце куди його імплантують", - сказав Вакарський.

Поки ця ідея знайшла підтримку лише в Європі. Американці на подібні ініціативи відповідають відмовою, бо це обмежує свободу їхнього пересування.

Зараз ви читаєте новину «Чверть німців хочуть вживити собі комп"ютерні чіпи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі