понеділок, 28 вересня 2009 12:15

Всім британським собакам примусово вставлять чіпи

Всім британським собакам примусово вставлять чіпи

Всім собакам у Британії імплантують чіпи - у своєрідний паспорт домашнього улюбленця "запишуть" персональні дані господарів, щоб пси не порушували закон - в разі їх агресивної поведінки чи інших "правопорушень" будуть відповідати власники, детальну інформацію про яких можна буде встановити за допомогою чіпу.

Якщо власник не імплантує своєму псу чіп, повідомляється у статті, він буде оштрафований або ж його позбавлять права тримати вдома свого улюбленця. Відомо, що чіп коштує 10 фунтів.

Установка чіпа буде проводитися один раз. У разі зміни власником персональних даних, ці зміни вноситимуться до бази даних.

Чіп буде не більший за рисову зернину. Його вшиватимуть за вухом тварини або на спині між лопатками.

Плани британської влади прооперувати всіх собак і вшити їм чіпи, як зазначається, не викликають заперечень у організацій, які охороняють права тварин. За їх висновком, ця процедура - швидка, дешева і безболісна для тварин, і в той же час дозволить систематизувати інформацію про всіх собак у Британії.

Благодійна організація "собачої довіри" Британії показала, що за минулі 12 місяців (дані було опубліковано у березні) у Британії було взято на облік 180 тис бродячих собак - на 11% більше тварин, ніж за попередній період. Як вважають в організації, багато псів були покинуті своїми власниками внаслідок рецесії.

Gazeta.ua за матеріалом Telegraph

Зараз ви читаєте новину «Всім британським собакам примусово вставлять чіпи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі