вівторок, 11 червня 2024 12:35

Чим відрізняються жовті помідори від червоних: головні відмінності

Чим відрізняються жовті помідори від червоних: головні відмінності
Між жовтими та червоними помідорами є суттєва різниця Фото: pinterest

Між червоними та жовтими помідорами є різниця.

Томати жовтого кольору менш кислі, у них більше м'якоті. Їх спокійно можна вживати людям з алергіями, відхиленнями в системі травлення, оскільки вони безпечні.

Жовті плоди менш калорійні.

Крім того, жовті помідори містять більше заліза, цинку, фосфору, фолієвої кислоти та ніацину. Саме завдяки високому вмісту вітаміну А вони мають таке забарвлення.

При цьому вони не можуть похвалитися бета-каротином (провітамін А) та лікопіном.

Жовті помідори цінуються тим, що їх дозволяється вживати під час дієт навіть маленьким дітям.

Такі томати солодші, ніж червоні.

Однак споживати надто багато таких помідорів не варто. Справа в тому, що вони можуть спровокувати появу каміння в нирках через те, що в них міститься велика кількість крохмалю.

Червоний помідор більш калорійний. При цьому в ньому більше клітковини та вітаміну С.

Червоний колір томату з'являється завдяки пігменту лікопіну. Ця речовина допомагає у профілактиці серцевих та онкологічних захворювань, зменшує ризик розвитку катаракти та деяких запальних хвороб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виростити помідори з тонкою шкіркою: важливі поради

Особливо важливо вживати червоні плоди вагітним і жінкам, що годують.

Щоб отримати максимум користі від помідорів, треба вживати їх регулярно, але без фанатизму.

Зберігати томати слід у темному сухому місці. У холодильнику помідори втрачають свої корисні властивості.

У теплі літні місяці зростає загроза болісних сонячних опіків. Але чи знаєте ви продукти, які можуть допомогти захистити вашу шкіру від ультрафіолетових променів. Вони забезпечують природний захист від сонця зсередини.

Сезон помідорів ідеально узгоджується з літніми місяцями з високим УФ-променем. І яка іронія, враховуючи, що ці яскраві красуні також пропонують природний сонцезахисний крем через вміст поліфенолів, каротиноїдів (як лікопін) і вітаміну С. Незалежно від того, додаєте ви їх у салати, супи, соуси чи пасту, важко помилитися з ідеально стиглими помідорами.

Зараз ви читаєте новину «Чим відрізняються жовті помідори від червоних: головні відмінності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі