понеділок, 05 серпня 2024 18:45

Чим шкідливі шльопанці: ортопед назвав ризики

Чим шкідливі шльопанці: ортопед назвав ризики
Шльопанці можуть спричиняти болі в спині: їх треба носити менше Фото: pixabay

Шльопанці вважають досить зручним взуттям, особливо влітку. Але треба знати, що воно є досить шкідливим, якщо носити їх довго і щодня.

Це взуття впливає на здоров' я стопи та спини, пише livestrong.

"У вас може початися біль у п'яті. Якщо носите шльопанці щодня, можете викликати або посилити біль у п'яті. Зазвичай це відбувається через те, що шльопанці мають слабку підтримку стопи", - пояснює ортопед із США Алекс Кор.

Більшість шльопанців не підтримують підошовну фасцію, тобто сполучну тканину, яка підтримує склепіння стопи та стримує удари. Тому може статись запалення фасції.

Часте носіння шльопанців може спровокувати тендініт ахіллового сухожилля. Або можете отримати молоткоподібну ногу.

"Носіння в'єтнамок на регулярній основі протягом багатьох років може зрештою привести до формування молоткоподібного пальця", - каже доктор Кор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренди осіннього взуття: п'ять варіантів, на які варто звернути увагу

Якщо помічаєте біль у спині щоразу, коли носите шльопанці, то це не випадковість.

"Носіння шльопанців зазвичай не є основною причиною болю в спині. Але сприяє його виникненню. Відсутність підтримки взуття особливо проблематична, якщо у вас гіперпронатор, тобто стопа загинається всередину під час ходьби", - каже медик.

Кому не можна носити шльопанці

До них відносяться люди, які хворіють на цукровий діабет, ревматоїдний артрит, хто має проблеми з балансом або пережили інсульт.

Жіноче взуття - це не просто аксесуар, а справжнє мистецтво, яке нагадує нам про елегантність, стиль та красу. Взуття може вплинути на нашу ходу та осанку. Правильно підібране взуття також може позитивно впливати на вашу ходу.

Особливо важливо звернути увагу на каблук - занадто високий каблук може призвести до неправильного розподілу ваги на стопі та викликати біль у хребті та стопах.

Зараз ви читаєте новину «Чим шкідливі шльопанці: ортопед назвав ризики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі