четвер, 24 січня 2013 11:15

Янукович неочікувано потрапив до рейтингу видатних поляків

Янукович неочікувано потрапив до рейтингу видатних поляків
Фото: ipress.ua

Організація Polski Network, яка прагне об'єднати польських професіоналів, підприємців, громадських діячів і політиків у всьому світі і пропагує ідеї взаємодопомоги вихідців з Польщі, внесла президента Віктора Януковича до списку відомих сучасних поляків, повідомляє видання iPress.ua.

"Віктор Федорович Янукович (нар. 1950) - український політик (лідер Партії регіонів), науковець, професор економіки і права; прем'єр України в 2002-2005 і 2006-2007 роках, з 2010 року Президент України, його предки по лінії батька були поляками і католиками (бабуся по батькові народилася у Варшаві), виступає проти надання партизанам з УПА і ОУН статусу комбатантів ", - зазначено в списку відомих поляків сучасності.

Крім Віктора Януковича, в список Polski Network потрапили французька актриса Жюльєт Бінош, економіст, ідеолог польських реформ Лєшек Бальцерович, композитор Кшиштоф Пендерецький, один з найвпливовіших геостратегів США Збігнєв Бжезінський, японський винахідник в області комп'ютерів Акіра Фухімото, один із засновників Apple Стів Возняк і ряд інших відомих постатей сучасності.

Згідно біографії Президента України, його батько походить з села Докшицького району Вітебської області Бєларусі. 2 лютого 2011 року Янукович заявив, що його предки по батьковій лінії були поляками і католиками.

"Мій дід та прадіди були литовськими поляками, католиками - розповів президент. - Лише мій батько народився у Донбасі, де одружився із жінкою з Росії. Усі інші мої предки походили з Польщі".

Зараз ви читаєте новину «Янукович неочікувано потрапив до рейтингу видатних поляків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі