четвер, 11 жовтня 2012 10:17

Польща і Словаччина збираються боротися з Україною за зимову Олімпіаду-2022

Польща і Словаччина збираються боротися з Україною за зимову Олімпіаду-2022

Польща і Словаччина обговорюють можливість подачі спільної заявки на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році.

Згідно з цим задумом, змагання з хокею, фігурного катання, керлінгу та ряду інших видів спорту пройшли б на спортивних аренах Кракова. Стрибки з трампліна, біатлон і біг можуть відбутися на гірськолижному курорті Закопане у 100 кілометрах південніше, а змагання з гірськолижних видів спорту - в районі гори Хопок в словацьких Татрах.

У Кракові вже створена ініціативна група, яка розраховує заручитися підтримкою польського уряду для реалізації цього задуму. До її складу увійшли такі люди, як глава місцевого законодавчого зібрання Марек Сова та олімпійська чемпіонка і політик Ягна Марчулайтіс.

Про своє бажання поборотися за Олімпійські ігри 2022 року вже заявили норвезький Осло і швейцарський Граубюнден. Також добиватися права прийняти Білу Олімпіаду буде і Україна, про що неодноразово заявляв президент України Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Польща і Словаччина збираються боротися з Україною за зимову Олімпіаду-2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі