неділя, 28 січня 2024 04:52

Як згадати те, що наснилось: два перевірені способи

Як згадати те, що наснилось: два перевірені способи
Дві поради, як згадати сон Фото: pinterest

Сновидіння бувають жахливими і приємними. Але дуже часто люди забувають, що їм наснилось. Так хочеться згадати, а не вдається.

Відомо, що на запам'ятовування снів впливають більшою мірою фази сну і його якість. Як правило, сни, які людина бачить в глибокій фазі - не запам'ятовуються. В цілому, за деякими даними експертів, людина забуває близько 90% своїх сновидінь, пише glavred.

Чому ми забуваємо сни після пробудження

Найпершою причиною через яку людина забуває сон, є момент пробудження. Коли людина виходить зі сну різко, наприклад, за допомогою будильника, то механізм запам'ятовування працює погано, адже фаза сну переривається різко і дає відчуття стресу.

Також причиною втрати пам'яті про сон є безсоння. Коли людина страждає безсонням, у нього погано налагоджена система фаз сну, зокрема - швидкої фази сну під час якої і формується сновидіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як недосипання впливає на психіку людей

Всім відомо, що уві сні підсвідомість часом видає максимально абсурдні образи, які мозок найкраще сприймає до пробудження. З цього можна зробити висновок, що найкраще запам'ятовуються ті сни, що максимально наближені до реальності в зрозумілих образах і ситуаціях.

Як згадати сон, який забув

Для того, щоб згадати сон, який вам наснився, досить спробувати скористатися двома порадами. Перша - намагатися не прокидатися різко і відразу після пробудження знову в деталях згадати свій сон вже в стані бадьорості. Друга - тримайте біля ліжка блокнот і ручку, щоб мати

можливість особливо важливі деталі відразу записати після сну.

Люди, які встають рано у будні і відсипають у вихідні, мають більший ризик ожиріння та інсульту.

У їх кишківнику міститься менше корисних бактерій і більше шкідливих, які збільшують цей ризик.

Зараз ви читаєте новину «Як згадати те, що наснилось: два перевірені способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі