середа, 28 серпня 2013 11:10

88-річний іспанець вже 50 років власноруч будує храм у передмісті Мадриду
13

Фото: Фото: drunov.ru

Останні 50 років 88-річний Густо Гальєго Мартінес провів, займаючись будівництвом собору в передмісті Мадрида. Ця людина будує собор одноосібно, і при цьому не має ніякого досвіду в будівництві і знань про архітектуру. Дивлячись на цей височенний 40-метровий собор, з його великим куполом і шпилями вище сусідніх будинків, майже неможливо повірити, що це справа рук однієї людини. Зате це вагомий доказ того, що можливості людини безмежні, якщо нею рухає висока мета.

У випадку Густо Мартінеса - це віра і любов до Бога. У своєму довгому житті Мартінесу трапилося працювати і тореадором, і фермером, і ченцем, але захворівши на туберкульоз, він дав клятву, що якщо переможе хворобу, то присвятить залишок життя будівництву храму. Його молитви були почуті, і він дотримав свого слова, заклавши першу цеглину на своїй будові. Спочатку ніхто не вірив в його наміри, і всі вважали його зайдиголовою, але він ніколи не звертав уваги на пересуди і наполегливо робив те, що повинен.

Будматеріали для свого собору Мартінес не купував, а шукав на складах з непотрібними будматеріалами і на звалищах. Наприклад, колони його собору сформовані з порожніх металевих бочок, а покриття одного з куполів - залишками продовольчих труб. Архітектура собору частково скопійована з собору Св. Петра у Ватикані, а також і з інших мадридських храмів і середньовічних замків.

Тільки іноді Мартінесу допомагали шість його племінників або добровольці. Він працював швидко, тому що хотів побачити своє дітище закінченим. Корпус собору майже готовий, залишилося провести масштабні оздоблювальні роботи.

Зараз ви читаєте новину «88-річний іспанець вже 50 років власноруч будує храм у передмісті Мадриду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі