вівторок, 26 лютого 2013 09:44

29-річна непалка підкорила Еверест двічі за рік

29-річна непалка підкорила Еверест двічі за рік
Фото: AP Photo

Альпіністка з Непалу Чурім Шерпа була внесена до Книги рекордів Гіннесса, піднявшись на найвищу вершину світу двічі за один тиждень. Про це повідомляє The Record.Com.

29-річна Чурім вперше підкорила Еверест (висота - 8848 метрів) 12 травня 2012 року, а наступне успішне сходження вона зробила вже 19 травня. Сертифікат про встановлення рекорду дівчині вручив міністр туризму Непалу Посту Бахадур Богаті на урочистій церемонії в столиці країни Катманду.

"Я рада визнанню своєї роботи, - сказала альпіністка під час вручення нагороди. - Я була переконана, що рекорд повинен бути встановлений саме жінкою з Непалу, і я пишаюся, що цією жінкою стала я ".

Першими Еверест (інші назви - Джомолунгма, Сагарматха) підкорили новозеландець Едмунд Хілларі і шерпа Тенцинг Норгей в 1953 році. З тих пір на найвищу вершину піднялися близько чотирьох тисяч осіб, однак жінок серед них було небагато. Першою зійшла на вершину японка Дзюнко Табей в 1976 році. А в 1988 році новозеландка Лідія Брейді стала першою жінкою, яка підкорила Еверест без додаткового кисневого обладнання.

Зараз ви читаєте новину «29-річна непалка підкорила Еверест двічі за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі