четвер, 29 червня 2006 20:01

Геями стають через старших братів

Чим більше у жінки синів, тим вища ймовірність, що їхній молодший брат буде геєм, стверджує відомий канадський учений Ентоні Богарта.

Він проаналізував сімейну історію 944 канадців. За результатами дослідження, частка гомосексуалістів серед чоловіків, які не мають старших братів, не перевищує 2–3%. Якщо ж у чоловіка є троє або більше старших братів, імовірність того, що він буде геєм, зростає до 5%.

"Ефект старшого брата" проявляється у чоловіків незалежно чи росли вони разом зі своїми братами, чи окремо, твердить Богарта. Це, на думку вченого, доводить, що гомосексуальна орієнтація є вродженою, а не набутою.

"Ефект старшого брата" вчений ще остаточно не пояснив, але припускає, що біологічний механізм, який лежить в основі цього ефекту, може бути пов"язаний зі збільшенням у крові матері, яка виношує дитину чоловічої статі, кількості антитіл до HY-антигена, який локалізується в чоловічій Y-хромосомі. З кожною наступною вагітністю їх стає щораз більше. А це може суттєво впливати на розвиток центральної нервової системи плоду чоловічої статі.

У жінок-лесбійок подібного ефекту вчений не виявив.

Зараз ви читаєте новину «Геями стають через старших братів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі