середа, 16 жовтня 2019 06:06

П'ять мільйонів дітей отримали доступ до освіти

Лауреатами Нобелівської премії з економіки 14 жовтня оголосили 58-річного Абхіджіт Банерджі, 46-річну Естер Дюфло і 54-річного Майкла Кремера. Їх нагородили за боротьбу зі світовою бідністю.

Дюфло стала другою жінкою і наймолодшим науковцем, яка отримала премію з економіки.

— Науковці розділили проблему на багато маленьких питань і довели, що найкращий спосіб знайти відповіді на них — це експерименти, — кажуть у Нобелівській асамблеї.

Метод випробували в Індії. Завдяки йому до якісної освіти доступ додатково отримали понад 5 мільйонів дітей.

— Економічна наука в ХХІ столітті має повторити шлях, пройдений медициною в минулому сторіччі, — каже Естер Дюфло. — Це важка дорога проб і помилок, дискусій і експериментів. Медики поки що не запропонували таблетку від усіх хвороб. Але, шукаючи її, лікарі рятують мільйони життів щороку. Економісти повинні досягти того ж.

Науковці виявили, якщо витрачати кошти не лише на оснащення шкіл і зарплати вчителів, а ще й на боротьбу з хворобами, що стримують розвиток дітей, — залучення до освіти зростає в 10 разів. Якщо вкладати гроші в інформаційні кампанії, шкільні обіди й форму — залучення в освіту збільшується у 15 разів.

Зараз ви читаєте новину «П'ять мільйонів дітей отримали доступ до освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі