середа, 13 червня 2007 07:06

Віталій Ковальчук із братом украв 90 автомобілів

Чутки про те, що в райцентрі Шепетівка на Хмельниччині хуліганять автовикрадачі, ширилися містом із минулої осені. Офіційно міліції ніхто не скаржився. Автомобілі зникали ввечері, а вранці неушкодженими з"являлися на тому самому місці. Речі в салоні лишалися на місці.

— Люди заправили машину, щоб зранку їхати на базар до Хмельницького, — каже слідчий Володимир Кобзарук із Шепетівського міськрайвідділу. — На ранок бензин майже на нулі. І так майже у всіх випадках.

14 травня до міліції звернувся автомобіліст, в якого пропав "фіат". Наступного ранку машину знайшли в сусідньому райцентрі Ізяславі, що за 20 км від Шепетівки. Натомість в Ізяславі пропав мікроавтобус "мерседес", який знайшли в Шепетівці. Того самого дня міліція затримала двоюрідних братів 18-річного Віталія Ковальчука та 14-річного Валентина Муштина. У Віталія була мобілка, що її хлопці прихопили із вкраденої машини.

Братів звинувачують у 10 викраденнях авто. Самі вони зізнаються в більш як 20 крадіжках. Хоча, за чутками, впродовж півроку хлопці покаталися на 90 машинах. Усі автівки брали задля забави.

— Мій Віталік торік закінчив школу, — каже про сина мама Тетяна Ковальчук, 39 років. Жінка доглядає п"ятьох дітей і торгує рибою. — Мав роботу, розвозив по магазинах товар. Йому гроші довіряли, ніколи не нарікав. А Валентин вчиться в інтернаті. Його батько і мій брат Андрій — непогана людина, однак любить наступити на чарку. Тоді йому нема діла до дітей.

Жінка помічала, як син зникає по ночах. Та Віталій нічого не розповідав.

— У школі думали, що я вдома, а вдома, що я в школі, — трохи ніяковіє Валентин. — А так, всі машини однаково відкриваються...

Автомобілі брати відкривали відмичками.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Ковальчук із братом украв 90 автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі