середа, 22 лютого 2012 05:00

Із кінотеатру "Ленінград" зняли афіші

Третій тиждень у столичному кінотеатрі "Ленінград" не транслюють фільмів. 8 лютого працівники оголосили страйк, вимагають залишити на посаді колишнього директора Валерія Руденка.

— Приїхав новопризначений директор Андрій Цвєтков, — згадує 57-річна Ірина Багорська, заступник керівника. — На зборах колективу сказав, що хоче підняти прокат, максимум за півроку всіх звільнить. Цей кінотеатр ми підіймали з нуля, у нас люди тут по 15 років працюють. Он Євдокія Шереметєва 10 років прибиральницею проробила, Назарчук і Захараш теж по 10 років пропрацювали, кіномеханік Паша Фартухов — шість років.

Колектив закладу протестує проти новопризначеного директора.

— Приїхав Цвєтков на джипі "Тойота Прадо" з особистим охоронцем і водієм. Сказав, що працював у високих комерційних структурах, цілий рік добивався посади директора, — говорить Багорська. — Я так і не зрозуміла: нащо людина з високих структур іде на скромну посаду директора кінотеатру.

Кінотеатр "Ленінград" — на просп. Гагаріна, 7 у Дніпровському районі столиці.

Йому понад 50 років. 2003-го заклад реконструювали. Обладнали сучасною звуковою системою, акустикою, панорамним екраном. У 648-місну залу встановили крісла з оксамитовою обшивкою, на останньому ряді кожного з трьох секторів — двомісні дивани. У приміщенні працює оформлений у національному стилі ресторан "Еней", спорт-бар "Пітер".

У "Ленінграді" щодня транслювали три-п'ять фільмів. Квиток коштує від 10 до 30 грн — ледь не найдешевше у столиці. Відвідувачі часто нарікали на опалення — взимку там прохолодно. Особливістю кінотеатру є його помилка на квитках — замість "зберігати" написано "сберігати".

Працівники "Ленінграда" щодня ходять на роботу, однак квитків не продають.

— Валерій Руденок пропрацював директором лише рік, — розповідає Багорська. — Досі працював у нас головним інженером. Зараз його перевели назад. Світлана Зоріна, начальник Головного управління культури КМДА, сказала, що у нього освіта не відповідна. Руденок у минулому був військовим. Але ми все одно його відстоюватимемо.

— Конфлікт між владою та кінотеатром виник торік, — каже 49-річний Олександр Бригинець, депутат Київради. — Тоді Ірину Богорську зняли з посади директора. За наполегливим проханням колективу виконувачем обов'язків призначили Руденка. Тепер влада знову намагається внести "реформи". Ймовірно, кінотеатр закриють, а приміщення використають для прибутковішого бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Із кінотеатру "Ленінград" зняли афіші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі