Окрім салатної зелені та редиски, в липні можна сіяти моркву, капусту, ріпу, чорну редьку. Євгенія Слободянюк, 53 роки, із села Туча Козятинського району на Вінниччині у липні сіє столові буряки.
— Ранньовесняні з'їдаємо за літо, перші місяці осені, а ті, що сію в липні — на зиму й весну. Вони краще зберігаються, не гниють.
Буряки сіє на місці, де росла рання картопля. Її викопують до кінця червня. На літній посів купує насіння овочів ранньостиглих сортів. Буряки обов'язково круглі.
— Круглий буряк буде повністю в землі. Не змерзне навіть, якщо будуть раптові осінні заморозки. Польські довгі бурячки високі, виступають із землі. Мороз їх прихватює враз. На смак примерзлий буряк не відчутний, але швидко погниє.
Якщо весною не встигли висадити пізню капусту, то в середині липня саджають розсаду ранньої капусти. Вона дозріє в середині осені. На початку липня можна посіяти кущову квасолю ранньостиглих сортів. Навіть якщо стручки не визріють, квасоля прекрасний сидерат.
Коментарі