вівторок, 28 травня 2019 00:55

Учасниця гурту "Лісапетний батальйон" посадила 40 кущів троянд

Автор: ФОТО НАДАНЕ ГАЛИНОЮ ЗАГУРОЮ
  Галина Загура з села П’ятничани Чемеровецького району Хмельницької області має чотири квітники навколо будинку. Найбільше любить троянди. Розводить звичайні, карликові та плетючі
Галина Загура з села П’ятничани Чемеровецького району Хмельницької області має чотири квітники навколо будинку. Найбільше любить троянди. Розводить звичайні, карликові та плетючі

— Троянди люблю, як дітей. Цього навчилася в мами, — розповідає 50-річна Галина Загура, учасниця співочого гурту "Лісапетний батальйон" із села П'ятничани Чемеровецького району на Хмельниччині. Цей гурт 2013-го переміг у телевізійному проекті "Україна має талант". — Вона ними теж усю хату обсадила. Коли чоловік сестри їхав свататися, то не міг на вулиці знайти наш будинок. Люди порадили йти туди, де найбільше цвіте квітів.

Має чотири квітники навколо будинку. Посадила 40 кущів троянд. Із колегами з гурту висадила біля сільської церкви 150 кущів. Удома має карликові, звичайні та плетючі. Привозить нові сорти з кожного міста, де виступає з гуртом. Назви не записує. Головне — щоб квіти різнилися. У квітнику все цвіте з весни до осені.

— Якби я розбагатіла, то засадила б квітами весь ­город. У мене його 50 соток. Не було б тоді в мене картоплі чи кукурудзи. А тільки квіти. Коли чоловік не може мене знайти вдома, то йде одразу до квітника. Знає, що там порпаюся.

Щоб усі квіти прийнялися, посипає укорінювачем корневітом. Щомісяця підживлює добривом із дріжджів. Заливає водою курячий послід та 100 г дріжджів. Тиждень настоює. Літр цього настою виливає у 10-літ­рове відро води. Розводить і підливає кущі. Від того цвітуть час­тіше й більші. Ще має десяток сортів тюльпанів і лілій.

— Спішила повернутися з гастролей, щоб застати цвітіння лілій. Приїхала й пішла одразу до квіток. Тоді ще шести ранку не було. Чоловік у хаті робить мені каву й чекає, а я милуюся ліліями.

Тюльпани везла з Рівненської області, де потрапила на виставку. Вирощує на різних клумбах, щоб зберегти сорт. Після цвітіння викопує цибулини, перемиває в марганцівці й висушує. У вересні висаджує назад у землю, щоб зацвіли напровесні.

Зараз ви читаєте новину «Учасниця гурту "Лісапетний батальйон" посадила 40 кущів троянд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі