понеділок, 22 січня 2018 07:30

Тюльпани у горщиках зацвітають за півтора місяці

Автор: WWW.fiollent.livejournal.com
  Тюльпани у горщиках поливають відстояною водою кімнатної температури
Тюльпани у горщиках поливають відстояною водою кімнатної температури

— Щоб мати свої тюльпани на 8 березня, у середині січня саджу цибулини у горщики. Їм потрібно півтора місяця, щоб прийнятися, прорости й зацвісти, — каже Марина Мирвода з Білої Церкви Київської області. — Так роблю кілька років. Навчила тітка, яка вирощує їх півтеплиці. Навесні має непоганий ­дохід.

Посадила сорт Беліція — з білими бутонами та червоними кінчиками, фіолетовий — Маргарита та яскраво-помаранчевий Монте оранж.

— Щоб прискорити цвітіння, цибулини кладу в холодильник на одну-дві доби.

Змішує порівну ґрунт з городу і торф. Насипає в контейнери або горщики. Промиває цибулини в розчині марганцівки. Садить на глибину 10 см.

— Дрібніші кладу мілко. Крупні — на 2–3 сантиметри глибше.

Ставить горщики в добре освітлене місце. Якщо дні похмурі, вмикає яскраву лампу. На підвіконні не має бути протягів і високої температури.

— Для швидшого росту посипаю ґрунт деревною золою й обприскую водою. Корисні речовини поступово всмоктуються корінням. Коли з'явилися бутони, сонце пришвидшить розпускання.

Поливає відстояною водою кімнатної температури. Холодна травмує коріння. Після цвітіння зрізує стебло і викопує цибулини. Просушує на папері. Зберігає в темному сухому місці.

Зараз ви читаєте новину «Тюльпани у горщиках зацвітають за півтора місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі