пʼятниця, 09 вересня 2011 06:30

Троянди висаджують без пророщування

Автор: фото з сайта www.blogspot.com
  Гілки троянд втикають у землю без коріння. На них залишають п’ять листків із бруньками. Стебла поливають сумішшю для вкорінення
Гілки троянд втикають у землю без коріння. На них залишають п’ять листків із бруньками. Стебла поливають сумішшю для вкорінення

33-річний Валентин Нагірнюк із села Селище Тиврівського району на Вінниччині садить у землю гілочки троянд. Вони приймаються за кілька місяців.

— Торік купив жінці букет роз, і ті квітки мені так понравилися, що рішив їх посадити в землю, — розповідає Валентин. — У хаті є книжка садовода-любітєля. В ній я вичитав, що рози не обязатєльно пророщувати, а можна садити так. Провів експеримент. Із п'яти квіток, які стояли в букеті, дві поставив у воду, щоб проросли корінці. Для цього квітки обрізав, стебла перерізав пополам і лишив їх на два тижні, щодня міняючи воду. Як тільки з'явились білі корінчики — висадив на грядку.

Інші три стебла Валентин висадив у землю без пророщування. Для цього обрізав квітку і залишив на стеблі п'ять листочків із бруньками.

— Три нижніх листки обірвав, тільки лишив бруньку. Усі листки ножицями перерізаю навпіл по довжині. Тоді стебло втикаю у землю і поливаю сумішшю для укорінення рослин. Такі продаються в садових магазинах. Цього року пакетик брав за 2,5 гривні. Його треба розвести у воді й поливати рослини раз на тиждень. Обязатєльно накрити половинками пластикових пляшок, щоб стебло не посохло.

Через кілька місяців троянди пустили бруньки.

— Ростуть рози повільно. Аж наступної весни пішли в ріст. Цього року зацвіли. Усі три прийнялися. А от ті що укорінював — не прийнялись.

Цьогоріч  Валентин Нагірнюк посадив понад два десятки троянд.

— Їх спочатку треба плотненько садити, щоб краще прижилися. А потім пересадити на постоянне місце.

Зараз ви читаєте новину «Троянди висаджують без пророщування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі