— Сію редиску в березні. Тому за рік отримую чотири врожаї, — каже 46-річна Олена Павленко з селища Котельва Полтавської області. — У мене хоч і не опалювальна теплиця, а все одно захищає від вітрів і приморозків.
Спочатку сіє ранні сорти, що дозрівають за 20 днів. Потім середньостиглі, яким потрібно 35 днів і пізньостиглі — 45 днів.
— Із ранніх сію не круглу редиску, а довгу. В неї шкірка тонша і солодший смак.
Сорт редиски Французький сніданок має червоні плоди з білими кінчиками, соковиту й непекучу м'якоть.
— Для пізнішого достигання в мене є сорти Дуро й Ілка, що дозрівають за 35 днів. Смак у них — слабкогострий.
Сорт редиски Червоний велетень є найпізнішим. Достигає за 40–50 днів. Зате виростає завдовжки 13–15 см і вагою 150 г. Редиска довго не втрачає соковитості, тому її можна зберігати в погребі на зиму.
— Перед посадкою тестую в солоній воді насіння редиски. Кладу його туди й розмішую. Яке спливе, викидаю. Осіле на дно промиваю і сію. Воно дає найкращі сходи.
Коментарі