понеділок, 22 червня 2015 07:45

Попіл від шашлику розсипають по грядках

— Літом на дачі часто смажать шашлик, печуть рибу, роблять овочі гриль. Залишається багато попелу. Це хороше добриво, — каже 47-річна Олена Почтарьова, керівник столичного консультаційного пункту з органічного землеробства.

Сухий попіл зсипають у будь-яку ємність чи мішок. Розводять склянку на відро води й поливають рослини. Весною підсипають у борозни під час посадки розсади, висіву насіння. Можна підживлювати й серед літа.

— Жменьку розсипаю навколо аґрусу, смородини, навіть поверх куща. Це захищає від борошнистої роси. Сиплють по цибулі, редисці. Тоді швидше ростуть. Попіл вирівнює кислий ґрунт. У будь-якій землі утримує вологу. Також служить захисним бар'єром від слимаків.

 

Зараз ви читаєте новину «Попіл від шашлику розсипають по грядках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі