понеділок, 16 листопада 2015 06:30

Мишей із комори женуть ультразвуком

— Поки на городі ще були буряки, миші там живилися, а в листопаді всі до комори прийшли, — каже 54-річна Олена Січкар із Нижньої Кропивни Немірівського району на Вінниччині. — Цього року їх така тьма, що кіт уже не їсть. Ловить і в рядок на призьбі складає. — Чоловік купив труйки. Понасипали. Тепер пильную, щоб двері в комору були закриті. Раптом кіт якусь миш, що труйки на­їлася, вхопить.

Отруйного зерна, що розкладають у коморі для знищення мишей, можуть наїстися кури. В погребі з харчами його тримати небезпечно.

— Якщо цих паразитів не виводити, то теж не діло. Торік мало того, що робили джулубайки з моркви, буряків, яблука гризли, то ще й послід по всій картоплі лишали. Хтозна, чи та миша здорова, чи з лептоспірозом. Так переживали. Онуці яблука обчищали від шкурки. Син привіз відлякувач ультразвуковий. Опустила в погріб переноску, ввімкнули — й нема жодної мишки. Маленька така коробочка цей відлякувач. Електрики геть не видно, щоб тягнуло. Треба ще в комору заказати.

Магнітними відлякувачами від гризунів також виводять міль і мух. Садівники, які випробовують новинки, вмикають їх на грядках капусти. Тоді не лізуть слимаки й не сідають бліді капустянки.

Зараз ви читаєте новину «Мишей із комори женуть ультразвуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі