вівторок, 30 квітня 2013 06:45

Полуницю підвішують на балконі

Автор: фото з сайта www.bcardbook.com
  Полуницю в ящиках підвішують у теплицях у країнах, де мало родючих ґрунтів. В Україні садять у мішки, шини та вазони
Полуницю в ящиках підвішують у теплицях у країнах, де мало родючих ґрунтів. В Україні садять у мішки, шини та вазони

— Розсаду й насіння в'юнкої суниці чи полуниці продають шахраї, — каже садівник Михайло Макаренко, 62 роки, із села Любомирка Олександрівського району на Кіровоградщині. — Такого сорту немає. Ця рослина не в'ється, як виноград. Вона стелиться й покриває ґрунт.

Ягода, яку звикли називати полуницею, —  суниця садова. Так само, як і лісова, розмножується вусами. Викидає пагін, який вкорінюється й дає новий кущ — розетку.

— Центральний кущ може дати пагін, на якому буде одна-дві розетки. Якщо вони вкоріняться, то наступного року цвітуть і дають урожай.

Навколо мішка з ґрунтом закручують сітку-рабицю. Роблять у ньому дірки й садять суницю. Воду заливають зверху. Також саджають у автомобільні шини. Їх складають одну на одну, всередину засипають ґрунт. Перед тим по центру ставлять трубу із дірками на рівні шин. Дно має бути заварене. У трубу наливають воду, й вона рівномірно поступає до коріння. У скатах роблять прорізи для рослин.

— Зацвіте, дасть пагони, кілька ягід, але тільки із сонячного боку. Це на один раз і більше для декору саду. На врожай так садять суницю у горщиках і розставляють на стелажах у теплицях. Це метод для тих країн, де мало ґрунту. Чи для вирощування ранньої суниці. Називають таку — підвісна. Будь-який сорт можна так посадити.

Суницю у вазонах виставляють на підвіконні, підвішують на балконі чи на вулиці.

3 літри землі треба на один саджанець суниці, щоб він квітнув та плодоносив у вазоні.

Зараз ви читаєте новину «Полуницю підвішують на балконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі