понеділок, 02 грудня 2019 06:06

Два врожаї за сезон зібрати реально

Площі посівів солодкої кукурудзи щороку зростають. За словами агроексперта Михайла Нагорняка, фермери навчилися конвеєрній технології вирощування та комбінування її з іншими ранніми культурами — відповідно, збирати два врожаї за сезон.

Господарники на півдні Вінниччини, поблизу кордону з Молдовою, традиційно вирощують ранню редиску. Зібравши її, висівають ультраранню солодку кукурудзу, тому збирають два врожаї.

Фермер із Київщини 40-річний Павло Йосипенко висіває овочевий горох, а потім солодку кукурудзу. Гібриди обирає ранні — Дейнеріс, Роттердам, Мармурова чи Білий Кролик. Адже починаючи із 22 червня день стає коротший і пізні сорти не встигають дозріти.

Відомо, що перший качан коштує 10–15 грн. Із 30 соток збираємо 20 тис. качанів і заробляємо 300 тис. грн.

— Завдяки потужному стартовому росту навіть у холодному ґрунті та достиганню за 68–69 днів наші надранні Дейнеріс і Роттердам мають великий качан. Дуже смачне зерно, бо суперсолодке — цукрів понад 22 відсотки. Ви отримаєте надранню продукцію, коли ціна доходить до 15–20 гривень за качан, — розповідає директор компанії "Мнагор" 40-річний Михайло Нагорняк.

Також в цьому сезоні компанія "Мнагор" із канадськими вченими здійснили технологічний прорив. Одними з перших в Європі застосували технологію "Радікс перфекта", що надає стійкості до ранньовесняних холодів і посухи.

Хто не чекає до весни та замовить насіння до Нового року — тому суттєва знижка й пакет насіння в подарунок. Телефонуйте: 0(67) 432 32 53.

Зараз ви читаєте новину «Два врожаї за сезон зібрати реально». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі