понеділок, 18 липня 2016 05:50

Баклажани від спеки скидають бруньки та дрібну зав'язь

— Баклажани капризні. Пікірувати їх не можна. Заливу чи засухи не люб­лять. Щось не подобається, одразу вуха вішають, — каже 52-річна Ольга Кравченко зі Сміли на Черкащині. — Та вони нам так смакують і печеними, і смаженими. Доводиться доглядати.

— Рослини люблять сонце й пухку землю. Якщо після дощу візьметься кірка, треба рихлити та розпушувати. А поливати їх необхідно. Бо коли сухо й жарко, скидають бруньки та дрібну зав'язь. Поливати найкраще ввечері, коли спадає спека. Тоді більше всмоктують вологи. Головне — не перестаратися. На вологому ґрунті в тіні баклажани вражає фітофтора. Цього літа ростуть повільно, бо перепад температур. Червень був прохолодний, заливало всюди. А тепер — спека.

Жінка щороку садить баклажани на іншому місці. Там, де не знайде колорадський жук.

— Ховаю від жука свої грядки, — говорить Ольга Кравченко. — То в малиннику посадила, то в садку біля троянд розкидала. Ще з десяток — отамечки біля персика. Головне, що ні разу не бризкала. Жук таки не знаходить. Плоди зриваю чисті й великі. Раніше мучилася — і бризкала, і збирала. А він пакосний з'їдав геть усе. Самі стебла лишалися.

100 днів після появи сходів дозріває ­баклажан.

Зараз ви читаєте новину «Баклажани від спеки скидають бруньки та дрібну зав'язь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі