вівторок, 10 серпня 2021 16:32

Новий рекорд України: показали незвичайну ягоду

Новий рекорд України: показали незвичайну ягоду
Найбільша органічна лохина сорту Чандлер вражає розміром. Фото: ictv.ua

До Книги рекордів України вперше увійшла органічна ягода. Лохина-рекордсменка виросла на кущі сорту Чандлер вагою 9 грамів та діаметром 3,05 сантиметри.

Щоб виростити велику органічну ягоду, потрібно її правильно доглядати – поливати, вчасно підживлювати та обрізати.

"У попередні роки також ягоди були великими, але офіційно зафіксувати рекорд вирішив лише тепер. Якщо ми почнемо дивувати покупців в Україні, на зовнішньому ринку це теж помітять. Повірте, за нашими досягненнями уважно спостерігають у Європі, Об'єднаних Арабських Еміратах та в інших країнах. Це підвищує увагу до України та до нашої аграрної органічної продукції", – говорить Олег Науменко, власник господарства на Київщині.

Зі шкідниками там боряться з допомогою феромонних пасток. Збирають лохину лише руками. Пошкоджені та ягоди, що впали з куща, не беруть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили садового робота на заміну 50 млн працівників

Щомісяця проводиться аналіз, який визначає яких елементів не вистачає рослині та коректується живлення відповідно.

Ягоди вирощують без використання хімікатів та стимуляторів росту, а також минулого року на полі встановили метеостанцію для автоматизації процесу.

Швейцарці почали закопувати труси на городах. Такий спосіб вигадали вчені Цюрихського університету й Швейцарського дослідницького інституту сільського господарства. Експеримент дає змогу визначити якість ґрунтів.

Фермери й власники приватних домогосподарств планують посадити 2 тис. од. спіднього з біобавовни. Їх учені надсилають кожному.

Зараз ви читаєте новину «Новий рекорд України: показали незвичайну ягоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі