четвер, 02 вересня 2021 02:28

Ландшафтний дизайн саду в стилі бароко притягує погляди
7

Фото: botanicum-spb.ru

Зараз модна тенденція оформлення саду в певному стилі. Універсальним є бароко. Він поєднує строгість класики з витонченою природністю фантазійних форм. Сад виглядає трохи казково, оригінально та розкішно.

Стилю властиво використання незвичайних споруд, таких як гігантська скульптура, гротескна маска, що вражають своїми екзотичними деталями.

У класичному різновиді стилю барокко допускається і вітається створення "кабінетів" з колекціями творів мистецтва, мінералів, гравюр або невеликі теплиці-оранжереї, де ростуть рідкісні та заморські рослини.

Особливості архітектури бароко:

простота будівель,

чіткі обриси,

яскраві відтінки,

колірні контрасти і позолота

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити сад від шкідників, не використовуючи хімії

Будинок не повинен надто сильно виділятися із загальної картини. Має бути фасад, пофарбований в ніжні кольори, ліпнину й парадні сходи.

Ділянка ділиться на зони. Внутрішні елементи можуть бути виконані як в строгих і правильних формах, так і у вільному стилі. У межах однієї зони кардинально різні стилі краще не змішувати. В якості роздільників краще використовувати звичайні або живоплоти, ширми і арки, повиті плющем, трояндами або клематисом. Можна влаштувати із зелених огорож справжній лабіринт. По центру зон розміщують клумби, фонтани або скульптури.

Окрасою саду в стилі бароко стануть фонтани, штучні ставки з камінням або бортами.

Рослини надають барвистість оформлення. Перевага віддається незвичайним видам або сортам. Для посадки можна використовувати березу, липу, дуб, горобину, кипарис, різновиди клена.

Обов'язковий елемент саду - троянди. Розмаїтість сортів і відтінків, пишність трояндових кущів якнайкраще відповідають бароковим уявленням про розкіш і красу. Рожеві кущі можна висадити поруч з будинком або живоплотом, скульптурами або альтанками, прикрасити ними газони - практично в будь-якому місці саду вони будуть виглядати виграшно.

Крім них часто висаджують багаторічні та цибулинні квіти: півонії, гіацинти, тюльпани, нарциси.

Дизайн садової ділянки створюють так, щоб служив багато років без додаткової праці кожен день. Такий зелений оазис заспокоїть і захистить від сторонніх очей перехожих.

У галереї зібрали ексклюзивні зразки поєднань рослин і способи оформлення стежок. Треба враховувати, щоб квіти та кущі не були надзвичайно примхливі у догляді.

Зараз ви читаєте новину «Ландшафтний дизайн саду в стилі бароко притягує погляди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі