четвер, 25 квітня 2024 02:20

Вродять великі й соковиті: як правильно садити кавуни

Вродять великі й соковиті: як правильно садити кавуни
Якщо кавуни правильно садити, ягоди будуть великими й смачними. Фото: dolina.com.ua

Якщо раніше кавуни вирощували лише у південних регіонах, то нині з'явилося багато сортів, які дають гарний урожай і в прохолодніших умовах.

Однак, кавуни важливо садити на певній відстані один від одного, щоб ягоди були великими та соковитими, пише Gazeta.ua.

Перед тим, як садити кавуни, на грядці слід добре розпушити ґрунт та зробити лунки глибиною від 3 до 4 см. Відстань між лунками в ідеалі - від 70 до 100 см, а між рядами - до 2 метрів. Якщо для таких параметрів площі ділянки не вистачає, можна відстань між рядами можна скоротити до 1 - 1,5 метра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли краще працювати в саду та на городі в травні: місячний календар

У лунку разом з насінням кавунів можна додати компост, перегній або склянку золи. Їх слід ретельно перемішати із ґрунтом.

У лунку потрібно класти по одній пророщеній насінині. Якщо насіння сухе, можна класти по дві насінини. А коли обидві проростуть, слабкий паросток варто видалити.

Потім лунки з насінням зашпаровують й поливають грядку теплою водою. До появи сходів посіви краще закрити плівкою або іншим покривальним матеріалом.

Щоб полуниця дала гарний урожай, її завчасно потрібно підживити. Одним із засобів для цього можуть стати сухі дріжджі. Вони позитивно впливають на стан ґрунту і стають джерелом корисних речовин та мікроелементів для рослин.

Після підживлення дріжджами урожай полуниці може приємно здивувати.

Зараз ви читаєте новину «Вродять великі й соковиті: як правильно садити кавуни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі