неділя, 03 березня 2024 18:00

Коли можна сіяти редиску: корисні поради

Коли можна сіяти редиску: корисні поради
Редиску можна сіяти вже у березні. Фото: agrarii-razom.com.ua

Редиску зазвичай висівають навесні. Найоптимальніші терміни посіву - кінець березня та початок квітня.

Росте ця культура доволі швидко, однак, щоб урожай був гарним, варто знати певні правила її сівби та вирощування, пише Gazeta.ua.

Від появи перших сходів редиски до збору повноцінного врожаю проходить від 25 до 40 днів, залежно від сорту та умов вирощування.

Традиційно редиску сіють у кілька етапів. Перше насіння можна сіяти під агроволокно, як тільки дозволить земля. Воно почне проростати при температурі +2... +3°С, а паростки виносять приморозки до -3°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зробити, щоб насіння моркви зійшло набагато раніше

Насіння редиски потрібно сіяти рядками, дистанція між якими має бути 8 – 10 см. Борозенки мають бути неглибокими близько 1-2 см. Краще редиску сіяти у вологу землю.

Коли з'являться перші листочки, стебла слід прорідити, залишаючи між рослинами 4 см, щоб змогли вродити кращі коренеплоди. Але можна також одразу сіяти редиску з дистанцією, щоб при проріджуванні не пошкодити коріння.

Редиска не надто вибаглива до якості ґрунту. Однак, краще сіяти її на пухкій чи багатій на органіку землі. Редиску також потрібно прополювати від бур'янів, розпушувати землю та захищати від шкідників.

Якщо буде засуха, редиску обов'язково слід поливати. Найкраще це робити двічі на день - зранку та ввечері. Але не варто поливати надмірно, адже редиска може потріскатися.

Через брак азоту бадилля редиски може жовтіти. Щоб цього уникнути, слід зробити настій з курячого посліду чи коров'яку або підживити редиску мінеральним добривом.

Якщо ж редиска погано зав'язується, це означає, що їй бракує калію. У цьому випадку допоможе деревний попіл. Ним потрібно посипати рослину та землю навколо.

Сіяти моркву може бути непростим заняттям, зважаючи що дрібне насіння потрібно розподілити рівномірно.

Але є простий і ефективний метод, який дозволить значно спростити цей процес, а також уникнути в майбутньому проріджування моркви.

Зараз ви читаєте новину «Коли можна сіяти редиску: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі