вівторок, 13 серпня 2024 02:20

Як виростити огірки восени: поради городникам

Як виростити огірки восени: поради городникам
Огірки можна сіяти у серпні. Фото: rbc.ua

Щоб восени мати свіжі огірки, їх можна висаджувати в серпні.

При цьому не варто звертати увагу на ранні сорти, тому що вони можуть і не зростати за умови короткого світлового дня, пише Gazeta.ua.

Для пізнього висаджування краще обирати гібриди, які гілкуються, та високорослі сорти, які мають високу стійкість до грибкових хвороб. Справа в тому, що саме в серпні борошниста роса і пероноспороз розвиваються особливо сильно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому тріскають помідори під час дозрівання: чотири причини

Насіння потрібно садити безпосередньо у ґрунт, але рідше, ніж навесні. Це пояснюється тим, що рослини відчуватимуть дефіцит світла, а тому їм не потрібна зайва тінь.

Досвідчені городники рекомендують висаджувати літній рядок огірків на грядці, де росла цибуля. Не забувайте підживлювати рослини. Для цього найкраще підійде азофоска, яка містить фосфор, калій, азот в рівних частинах. Одну ложку такого добрива потрібно розвести у 10 л води, перемішати і поливати ним кущі. Частоту поливання скорочують ближче до осені, оскільки через надмірну вологу ґрунту може розвинутися коренева гниль.

Щоб огірки не відчували дефіциту вологи, їх потрібно поливати хоча б раз на тиждень. Для цього радять використовувати теплу воду. Поливають вранці, щоб за світловий день рідина встигла увійти в землю.

Хвощ польовий, який у народі називають сосонкою, може буквально за лічені дні розростися на всю ділянку.

Позбутися його на городі непросто. Адже кореневище сосонки може проникати у ґрунт на глибину до метра. Тому просте викопування не завжди допоможе. Однак, є кілька ефективних способів позбутися сосонки на городі.

Зараз ви читаєте новину «Як виростити огірки восени: поради городникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі