неділя, 14 травня 2023 13:41

Як позбутися моху: корисні поради

Як позбутися моху: корисні поради
Мох буває проблемою для городників. Фото: tsn.ua

Впоратися з мохом на бруківці чи тротуарній плитці допоможе пісок.

Але спочатку потрібно зачистити весь мох за допомогою садових інструментів, пише Gazeta.ua.

Потім усі місця, звідки може взятися мох, потрібно засипати піском. Він не дасть новим паросткам прорости, тому мох більше не зіпсує бруківку або плитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза висока: Генштаб попередив українців про небезпеку

Для цього також готують розчин із води, соди та солі. Соду і сіль змішують у рівних пропорціях, заливають окропом (так, щоб суміш вийшла не надто густою), а потім поливають всі місця, де росте мох. Через кілька днів вже можна буде побачити результат ‒паростки будуть повністю "випалені".

Щоб боротися з мохом на траві, можна обробити ділянку залізним купоросом. Приготуйте 5% розчин залізного купоросу (потрібно 500 г), розведіть його у 10 л води та обробіть всі місця на ділянці, де росте мох.

Одним з найвдаліших методів висаджування картоплі вважають квадратно-гніздовий. Досвідчені городники кажуть, що таким чином можна суттєво збільшити врожай.

Ділянку розмічають так, щоб кущі картоплі були по кутах уявних квадратів. Такий спосіб дозволяє знизити конкуренцію рослин за сонячне світло, воду і корисні речовини.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися моху: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі