середа, 10 квітня 2024 02:20

Як позбутися кульбаб на городі: перевірені способи

Як позбутися кульбаб на городі: перевірені способи
Кульбаби можуть бути проблемою для дачників та городників. Фото: radiotrek.rv.ua

Небагато кульбаб можуть бути окрасою ділянки. Але у великій кількості ці рослини стають проблемою для дачників та городників.

Є кілька методів, які допоможуть видалити кульбаби. До того ж вони можуть принести користь, пише Gazeta.ua.

Хоча кульбаба - невелика рослина, вона може зіпсувати весь врожай. Її коренева системи дуже розвинена, тому кульбаба може пригнічувати інші культури та поширюватися на далекі відстані. Ця рослина швидко розмножується. Її насіння поширюється вітром на далекі відстані. Тому, якщо не усунути бур'ян вчасно, він займе всю ділянку. Окрім того, кульбаба споживає багато поживних речовин, необхідних для розвитку інших культур.

Щоб позбутися кульбаби, її недостатньо просто вирвати з ґрунту. Для боротьби з цими рослинами є кілька перевірених способів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після яких рослин не можна садити картоплю: секрети досвідчених городників

Кульбабу можна просто викопати. Робити це потрібно до того, як вона почне цвісти. Бур'ян слід повністю видалити лопатою разом з коренем. Однак, це не гарантує, що кульбаба зникне з ділянки остаточно. При її викопуванні краще використовувати кореневидальник.

Допоможе також народний метод з використанням оцту та солі. Кущі потрібно посипати сіллю. Тоді рослина почне поступово жовтіти та відмирати. Дещо ефективніше — обприскати кульбабу оцтом з пульверизатора. Ефект буде видно вже за добу.

Кульбаба не може нормально розвиватися без сонячного світла. Тому для боротьби нею користуються агроволокном. Ним потрібно накрити ділянку та залишити на 10 днів. Тоді рослина загине.

Для невеликої кількості рослин можна застосувати окріп. Його виливають на кущі. Для повного видалення рослин достатньо від одного до трьох таких поливів.

Однак, кульбаба може й приносити користь. Наприклад, її можна використовувати як добрива для городу. Адже у рослині містяться такі корисні речовини як азот, калій, марганець. Садівники часто викопують молоді кущі і використовують їх для приготування зеленого добрива.

Для цього слід викопані разом із корінням рослини ретельно промити водою, подрібнити ножем та помістити у глибоку ємність. Потім залити водою у пропорції на 1 кг трави 2 літри води й настояти протягом 2-3 діб до появи процесу бродіння.

Використовувати таке зелене добриво можна на городі. Підживлення вносять в область коріння. Перед тим ґрунт слід ретельно полити теплою водою.

Іноді старий пень може стати неабиякою проблемою для садівників. Викорчувати його буває не так просто.

Однак, є кілька способів позбутися пенька, не докладаючи особливих зусиль.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися кульбаб на городі: перевірені способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі