неділя, 03 вересня 2023 20:32

Як домогтись швидшого дозрівання перцю: корисні поради

Як домогтись швидшого дозрівання перцю: корисні поради
Якщо дотримуватись певних порад при догляді, перець може дозріти швидше. Фото: rivne1.tv

Отримати врожай перцю можна швидше, якщо застосувати перевірені народні методи.

Досвідчені городники знають хитрощі, що дозволяють перцю швидше дозріти, пише Gazeta.ua.

Можна, наприклад, вносити попіл. На 10 л води слід додати дві склянки попелу й настояти 2-3 години. Потім цей розчин слід процідити й поливати ним під коріння із розрахунку літр на кущ. Проводити цю процедуру потрібно в тиху й суху погоду.

Допомагає також глибоке розпушування ґрунту. Розпушування на 7 см добре насичує коріння киснем, що покращує живлення кущів.

Можна також зробити вертикальний надріз на 8 см і вставити в нього невелику паличку діаметром 5 мм. Розріз слід робити на відстані 15 см від землі. Тоді поживні речовини будуть перенаправлятися на дозрівання плодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зрозуміти, що кукурудза дозріла і її треба вчасно зібрати

Не варто затримуватися зі збиранням дозрілих плодів, щоб швидше дозрівали інші. Можна зривати перці, які повністю не достигли, вони дійдуть до готовності вдома. А решті плодів дістанеться більше живлення і вони на гілках почнуть дозрівати швидше.

Окрім того, для швидкого дозрівання перці слід підживлювати дріжджовими, банановими добривами, настоєм на основі йоду. Можна використовувати синтетичні препарати.

Для перців дуже важливе хороше освітлення, якщо сонця не вистачає, вони не виростуть великими і смачними. До того ж дозрівати будуть дуже довго. Тому в похмуру погоду потрібно забезпечити додаткове джерело світла. Можна скористатися фітолампами.

Багатий урожай також забезпечать хороші поливи. У суху погоду слід давати рослинам близько літра води на кущ. У звичайному режимі поливи роблять 1-2 рази на тиждень, а в спеку частіше.

Впливає на дозрівання плодів також формування кущів перців. Залишати потрібно 2-3 пагони, а інші прищипнути. Слід також прибирати коронний бутон.

Обрізати потрібно й нижні пагони, які не приносять плодів. Тоді живлення розподілятиметься на плоди, а не на зайві гілки.

Щоб буряки добре зберігалися взимку, важливо зібрати врожай вчасно. Щоб визначити, коли буряки достигли і їх можна збирати, важливо знати їхній сорт.

За словами досвідчених городників, найкраще записувати, коли і який сорт було посаджено.

Зараз ви читаєте новину «Як домогтись швидшого дозрівання перцю: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі