неділя, 24 липня 2022 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ вже могли почати контрнаступ на Херсонщині – ISW
4

Збройні сили України, ймовірно, готуються почати або вже почали контрнаступ в Херсонській області.

Публічна інформація про хід і темпи контрнаступу буде обмеженою та надходитиме з затримкою, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 23 липня.

Там нагадали, що напередодні влада області заявила, що українські сили захопили неназвані населені пункти в Херсонській області, але закликали жителів України зберігати мовчання про хід контрнаступу до офіційних заяв української влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Херсона – генерал Марченко пояснив, коли це буде можливо

22 липня неназваний високопоставлений представник Пентагону повідомив також, що ЗСУ відбили невказані частини окупованих військами РФ сіл біля Херсона.

У російської влади також немає стимулу повідомляти про територіальні надбання України, вважають в ISW.

Інститут також додав карти бойових дій.

Карта бойових дій в Україні
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

ЗСУ готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

10 липня ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ знищили пункт управління Росгвардії під Херсоном, а також чотири склади з боєприпасами в різних районах області. Там міг загинути один із топофіцерів окупантів – полковник Росгвардії Олександр Нечипуренко.

Українські військові тісно співпрацюють із херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області. В окупантів не залишилося безпечного місця в області, де вони могли б розташовувати свої боєкомплекти та ремонтувати бронетехніку.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ вже могли почати контрнаступ на Херсонщині – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі