четвер, 01 вересня 2022 08:24

Знання стало нашою зброєю – Зеленський звернувся до українців у День знань

Знання стало нашою зброєю – Зеленський звернувся до українців у День знань

Новий навчальний рік в Україні сьогодні, 1 вересня, розпочинається по-різному. Хтось починає його далеко від дому – в інших регіонах України. Хтось – в інших країнах. Хтось дистанційно, в онлайн-форматі.

Чимало школярів та студентів розпочинають навчання у рідній школі чи у своєму університеті. Але все ж не у спокої, наголосив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до учнів, студентів, їхніх батьків та викладачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освітній омбудсмен розповів, як мають організувати онлайн-навчання

За його словами, саме знання нині "дає українцям міцність".

"Це знання стало нашою зброєю. "Знати" і "захищати" завжди йдуть поруч. Знати понад тисячолітню історію нашої державності і захищати, коли хтось каже, ніби України не існувало. Знати нашу географію, нашу прекрасну землю, наше чудове море. І захищати не просто територію, а неймовірні місця, в яких у різні часи творилася наша ідентичність. Знати нашу культуру. Чути українське слово", – сказав Зеленський.

Президент підкреслив, важливість того, що навчальний рік починається. Що навчання триває. І що знання про Україну не переривається.

1 вересня діти в Україні йдуть на навчання в ті школи, що відповідають умовам під час війни.

Міністерство освіти і науки змінило шкільну програму. Це відповідь на виклики, які виникли у зв'язку з повномасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України.

Навчальний рік в Україні розпочнеться 1 вересня і триватиме до 30 червня 2023 року. Але навчальний заклад самостійно визначатиме тривалість і структуру навчального року.

Зараз ви читаєте новину «Знання стало нашою зброєю – Зеленський звернувся до українців у День знань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі