неділя, 27 лютого 2022 22:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Здав місто ворогу - на мера Куп'янська відкрили справу за держзраду

Здав місто ворогу - на мера Куп'янська відкрили справу за держзраду
Міський голова Куп'янська Геннадій Мацегора публічно заявив про ніби-то підконтрольність міста ворожим військам Росії. Фото: "Еспрессо"

Окружна прокуратура Харківської області відкрила справу за держзраду щодо міського голови Куп'янська Геннадія Мацегора, який здав місто російським окупантам. Про це повідомив Олег Синєгубов, голова Харківської обласної держадміністрації.

"Сьогодні у соцмережах з'явилося відео, де міський голова Куп'янська Геннадій Мацегора публічно заявив про ніби-то підконтрольність міста ворожим військам Росії. У той час, коли наші бійці Збройних Сил України героїчно відстоюють кордони, голова Куп'янської громади Харківщини ішов на переговори з ворогом. Наслідки таких дій могли бути непоправними. Сьогодні Куп'янська окружна прокуратура Харківської області до ЄРДР внесла кримінальне провадження за ч.2 ст.110, ч.1 ст.111 ККУ "Державна зрада" стосовно Куп'янського міського голови Геннадія Мацегори. Для подальшого досудового розслідування кримінальне провадження направлене до УСБУ у Харківській області", - заявив Синєгуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російські війська деморалізовані. Прикриваються жінками та дітьми" - Генштаб ЗСУ

Також додав, що українські діти підуть лише в українські школи.

"Ми не віддамо російському ворогу жодної громади Харківщини", - наголосив голова ОДА.

На Харківщині міський голова Куп'янська Геннадій Мацегора 26 лютого здав місто російському агресору. На сторінці Куп'янської міської ради у Facebook повідомили, що "міський голова провів перемовини з військовими Російської Федерації, які вже зайшли на Куп'янську територію".

Зараз ви читаєте новину «Здав місто ворогу - на мера Куп'янська відкрили справу за держзраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі