вівторок, 19 липня 2022 07:23

Загроза вторгнення Білорусі: Генштаб повідомив останні новини

Загроза вторгнення Білорусі: Генштаб повідомив останні новини
Триває 146 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: Генштаб ЗСУ

На Волинському та Поліському напрямках триває ротація підрозділів збройних сил Білорусі, які залучені до прикриття ділянки білорусько-українського кордону.

У прикордонних районах ведеться повітряна розвідка безпілотниками, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 19 липня.

"Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території й повітряного простору Республіки Білорусь", – наголосили у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба сказав, коли Україна розірве дипломатичні відносини з Білоруссю

На Сіверському напрямку російські військові продовжують посилено охороняти ділянки українсько-російського кордону та гатити по мирних містах та села Сумщині й Чернігівщини, за даними Генштабу.

"Ворог обстріляв із мінометів та артилерії райони населених пунктів Миколаївка Чернігівської області та населених пунктів Заруцьке, Журавка, Білопілля, Іскрисківщина Сумської області. Противник продовжує ведення повітряної розвідки", – додали у зведенні.

Президент Росії Володимир Путін, схоже, таки дотис самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, аби той відправив свої війська в Україну.

У Білорусі спостерігаються ознаки підготовки до відправлення військ на війну в Україну, заявив білоруський дипломат, представник офісу Світлани ТихановськоїВалерій Ковалевський.

Зараз ви читаєте новину «Загроза вторгнення Білорусі: Генштаб повідомив останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі