понеділок, 18 липня 2022 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін дотис Лукашенка: радник Тихановської оцінив імовірність вступу Білорусі у війну

Путін дотис Лукашенка: радник Тихановської оцінив імовірність вступу Білорусі у війну
У Білорусі спостерігаються ознаки підготовки до відправлення військ на війну до України. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін усе ж дотис самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, аби той відправив свої війська в Україну.

У Білорусі спостерігаються ознаки підготовки до відправлення військ на війну в Україну, заявив в ефірі одного з телеканалів білоруський дипломат, представник офісу Світлани Тихановської Валерій Ковалевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко погодився на пропозицію Путіна зробити білоруські СУ-25 носіями ядерної зброї

"Схоже на те, що Лукашенко наближається до такого моменту, коли все ж таки погодиться відправити білоруські війська в Україну. Від самого початку повномасштабного вторгнення у лютому він демонстрував, що на одному боці з Путіним, підтримував Росію на всіх етапах цієї війни та надавав важливу підтримку. Але зараз ситуація має такий вигляд, що він дедалі більше підходить до цього. Ми бачимо ознаки і мобілізації і доукомплектування військових підрозділів на межі з Україною, надходить нова техніка з Росії", – сказав він.

Є всі ознаки того, що Білорусь на чолі з Лукашенком може дійти до того, що білоруські війська можуть вступити у війну, додав дипломат, який тривалий час проживав у Сполучених Штатах Америки.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Для здійснення авіанальотів проти України російська армія використовує практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові та цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Майже 100% українців ненавидять самопроголошеного диктатора Білорусі Лукашенка.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують "перехід з мирного на воєнний час". Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня. Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу й освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки.

На Волинському та Поліському напрямках у повітряному просторі Республіки Білорусь відзначається чергування літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50У повітряно-космічних сил збройних сил Російської Федерації. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору Білорусі.

Кремль перекинув до Білорусі найбільший у світі турбогвинтовий літак Ан-22 "Антей". Він може перевозити великогабаритну зброю, ракети, техніку та десант. Українців закликали готуватися до нових ракетних атак по Україні.

Зараз ви читаєте новину «Путін дотис Лукашенка: радник Тихановської оцінив імовірність вступу Білорусі у війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі