четвер, 24 березня 2022 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ на Миколаївщині відтіснили окупантів до меж Херсонської області

ЗСУ на Миколаївщині відтіснили окупантів до меж Херсонської області
Віталій Кім про бої за Миколаїв: Окупантів відтіснили. Фото: facebook.com/VitaliiKimODA

У ніч на 24 березня українські захисники збили один ворожий літак та крилату ракету над Миколаєвом. Також ЗСУ відтіснили противника.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у відеозверненні, передає Gazeta.ua.

"Думаю, летіла не до нас. Пролітала у бік Кривого Рогу. Ворог перший тиждень заходив до Вознесенська. Зараз ми ведемо бої на кордонах Миколаївської і Херсонської областей. Успішно, важко", - сказав Кім.

Також він розповів про поточну ситуацію в регіоні. За словами Кіма, жителі Миколаївщини просять не скасовувати заборону на продаж алкоголю.

"Дуже багато листів не скасовувати "сухий закон". Але я дуже сподіваюся, що наші люди з повною відповідальністю поставляють до цих послаблень. Тому що ніхто не скасовує комендантську годину, ніхто не скасовує жорстке покарання за пияцтво. Це для того (послаблення. - Gazeta.ua), щоб починав поступово працювати бізнес", - пояснив Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім спрогнозував терміни завершення війни з Росією

Зазначив, що найближчі вихідні покажуть, наскільки люди відповідальні. Мовляв, якщо почнуть вживати, "сухий закон" запровадять знову. Також Кім звернувся до жителів населених пунктів, куди не вдається доставити харчі та ліки:

"Я прошу звертатися до влади, депутатів, місцевої влади. Якщо депутати втекли, то звертатися до ДСНС, поліція. Ми налаштовуємо логістику. Привеземо все і всюди".

За словами Кіма, на Миколаївщині не вистачає електриків та рятувальників.

"Якщо бажання є допомогти, приїжджайте відновлювати нашу область", - закликав голова ОВА.

За минулу добу, 23 березня, на Миколаївщині поранили 12 осіб. Дітей серед постраждалих немає. Усі постраждалі перебувають у медичних закладах і отримують необхідну допомогу.

Станом на ранок 24 березня в лікарнях знаходяться 305 людей, що постраждали від атак окупантів на Миколаївщину.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ на Миколаївщині відтіснили окупантів до меж Херсонської області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі