понеділок, 04 липня 2016 15:58

Велетенські щуки і трофейні лящі загинули в річці Сула

Велетенські щуки і трофейні лящі загинули в річці Сула
www.youtube.com

Риба масово загинула в річці Сула в Роменському районі на Сумщині. Сильні зливи змили із відстійників місцевого водоканалу стічні води.

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції в Сумській області.

"З 27 липня фіксуємо загибель риби на річці Сула. Під час обстеження ділянки водойми спостерігали близько шести десятків загиблої риби. Кисню в чотири рази менше норми. Ймовірно, дощі переповнили зливні ями господарств і відстійники водоканалу в місті Ромни. Через спеку у воді почалось гниття, яке повністю забирає кисень, від чого гине риба. Зараз перевіряємо всі версії. Теоретично забруднення води може потрапити до Кременчуцького водосховища і Дніпра, в які впадає Сула. Знаю, що подібна проблема вже є вниз по течії Сули в Полтавській області в Лубенському районі. Але через розбавлення у воді концентрація небезпечних викидів буде лише зменшуватись", - розповіла Ірина Кашпур, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції в Сумській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві річки отруїли викидами.

В Лубенському районі на Полтавщині заборонено купатись в Сулі та виловлювати рибу.

Біля Ромнів кілька років поспіль траплялись розливи нафти від сусідніх нафтогазових комплексів. Також в селі Сенча Лохвицького району Полтавській області через діяльність бурових комплексів річка Сула також постійно забруднюється небезпечними викидами.

Нагадаємо, американець міг отруїти ріку на Черкащині.

Зараз ви читаєте новину «Велетенські щуки і трофейні лящі загинули в річці Сула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі