середа, 10 травня 2023 13:43

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ опублікувала докази співпраці судді Богомолової з ФСБ РФ

СБУ опублікувала докази співпраці судді Богомолової з ФСБ РФ
Голову Полтавського райсуду Ларису Богомолову підозрюють у співпраці з ФСБ. Фото: t.me/Tsaplienko

Голову Полтавського райсуду, яку підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами, узяли під варту.

Про це повідомили на сайті Офісу генпрокурора 10 травня. Докази співпраці з ворогом оприлюднила пресслужба Служба безпеки України.

Правоохоронці не розкривають імені фігуранти. Однак відомо, що йдеться про Ларису Богомолову.

"Служба безпеки зібрала беззаперечні докази співпраці з ворогом очільниці Полтавського районного суду. Посадовиця, завербована Федеральною службою безпеки, "зливала" окупантам інформацію про українських захисників на Півдні", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексвійськовий та водій високопосадовця готували теракти проти командування ЗСУ

За даними СБУ, суддя за власної ініціативи вийшла на ФСБ на початку повномасштабного вторгнення. На той час жінка перебувала у Бердянську Запорізької області, де працювала суддею у міськрайонному суді.

"Встановлено, що наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення "Азов" з Маріуполя до району Мангуша (Донеччина. – Gazeta.ua). Також зрадниця закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними", – додали в СБУ.

Крім того, вона рекомендувала своєму російському куратору "кандидатури" гауляйтера Бердянська та керівників однієї із захоплених місцевих лікарень, кажуть в СБУ.

Слідство у справі триває.

Викрили зловмисницю у квітні цього року. 27 квітня судді повідомили про підозру за статтею державна зрада. Санкція – 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

5 травня Вища рада правосуддя дозволила взяти Ларису Богомолову під варту. А 8 травня її відсторонили від роботи.

Зараз ви читаєте новину «СБУ опублікувала докази співпраці судді Богомолової з ФСБ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі