вівторок, 09 травня 2023 10:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Ексвійськовий та водій високопосадовця готували теракти проти командування ЗСУ
10

Служба безпеки України затримала на Запоріжжі російських агентів, які готували теракти проти командування Збройних сил України та спецпризначенців СБУ.

Нейтралізували агентурну мережу Федеральної служби безпеки РФ у результаті "багатоетапної спецоперації", повідомила пресслужба СБУ 9 травня.

"Зловмисники займались підготовкою терактів проти командного складу Сил оборони та співробітників СБУ, які дислокуються на території регіону. Контррозвідники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили зловмисників і затримали", – йдеться в повідомленні.

На Запоріжжі СБУ затримала двох зрадників
Фото: СБУ
На Запоріжжі СБУ затримала двох зрадників
На Запоріжжі СБУ затримала двох зрадників
На Запоріжжі СБУ затримала двох зрадників
На Запоріжжі СБУ затримала двох зрадників

Для здійснення теракту російська агентура збирала погодинну інформацію про місця тимчасового базування та маршрути переміщення українських захисників. Отримані відомості передавали до ФСБ через закритий чат у Telegram, кажуть в СБУ.

"За координатами агентів окупанти хотіли здійснити прицільні удари ракетами. Крім того, загарбники розглядали "варіант" фізичної ліквідації українських захисників через приведення в дію вибухівки. Для підготовки терактів російські агенти отримали від своїх "кураторів" 4 тисячі доларів "авансу", – повідомили в СБУ

За даними слідства, керівником агентурної групи був мешканець Запоріжжя, колишній військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спакували російського "крота", який шпигував за бойовою авіацією ЗСУ

"Після початку повномасштабного вторгнення він звернувся до свого брата, який проживає в Санкт-Петербурзі. Просив організувати йому контакт з російською спецслужбою. Невдовзі у приватному листуванні на нього вийшов кадровий співробітник ФСБ. Поставив йому задання розвідувально-підривної діяльності проти України", – додали в СБУ.

За даними правоохоронців, для виконання завдань зрадник залучив свого знайомого. Той працював водієм в очільника районної адміністрації Запоріжжя.

"За вказівкою ФСБ водій "в темну" використовував посадовця, здійснюючи приховані аудіозаписи його телефонних розмов в автомобілі. Крім того, зрадники "наводили" ворожі повітряні удари на мости та залізничні переїзди", – додали правоохоронці.

Обом затриманим повідомили про підозру за двома кримінальними статтями. Їм обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

У квітні СБУ повідомила про затримання ворожого інформатора. Зрадник збирав для окупантів інформацію про наслідки російських ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Запоріжжя. У поле зору агресора чоловік потрапив через поширення у соцмережах дописів на підтримку збройної агресії РФ.

Зараз ви читаєте новину «Ексвійськовий та водій високопосадовця готували теракти проти командування ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі