середа, 20 вересня 2017 12:31

В Україну прибула рекордна кількість хасидів: в Умані святкують Новий рік

  Хасиди починають святкування іудейського нового року - Рош Ха-Шана. Фото: 24tv.ua
Хасиди починають святкування іудейського нового року - Рош Ха-Шана. Фото: 24tv.ua

В Умані Черкаської області сьогодні починають святкувати іудейський Новий рік. До міста прибули понад 30 тис. паломників-хасидів з усього світу.

Про це повідомив речник управління Національної поліції у Черкаській області Дмитро Грищенко, передає "112 Україна".

З метою гарантування громадського порядку публічної безпеки, зона проведення заходів розділена на 6 ділянок. На них цілодобово несуть службу понад 500 представників поліції. Всього діють 43 маршрути, 16 стаціонарних постів і 10 контрольно-пропускних пунктів. Усі співробітники поліції несуть службу з табельною вогнепальною зброєю. Поки що грубих порушень громадського порядку немає", – зазначив Дмитро Грищенко.

Станом на 22:00 19 вересня, до Умані прибули близько 25 тис. паломників. На святкування Рош-Гашана очікують прибуття близько 35 тис. іноземних гостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 20 тис. паломників-хасидів приїхали до Умані

Новий рік за іудейським календарем (Рош Гашана) цього року святкують 20-22 вересня. В Умань з'їжджаються паломники-хасиди для відвідування могили духовного лідера брацлавських хасидів цадика Нахмана. Хасиди вірять, якщо зустріти Рош Гашана біля його могили, то наступний рік буде дуже щасливим.

Зараз ви читаєте новину «В Україну прибула рекордна кількість хасидів: в Умані святкують Новий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі