понеділок, 11 вересня 2023 12:58

Свято Рош-Гашана: в Умані запровадили особливий режим

Свято Рош-Гашана: в Умані запровадили особливий режим
Комендантська година з 00:00 до 4:00 діє для всіх з 11 вересня. Фото: eastnews.ua

Відсьогодні запрацював особливий режим в'їзду/виїзду, а також пересування містом Умань.

Зокрема, функціонують дев'ять пропускних пунктів, повідомив 11 вересня голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

"Процедури контролю, як і торік. Правоохоронці несуть службу в посиленому режимі. Задіяні піші патрулі. Попри застереження як на рівні дипломатичних служб, так і ОВА наразі маємо вже понад 3 тис. паломників", – йдеться у повідомленні.

Комендантська година з 00:00 до 4:00 діє для всіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Там нема укриттів": прем'єр-міністр Ізраїлю закликав хасидів не їхати в Умань

"Нагадую, що в мікрорайоні паломництва заборонено продаж алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртній основі, а також продаж і використання піротехнічних засобів, пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю. Черкащина – гостинна область, однак у нашій країні триває війна. Увесь комплекс заходів, що ми впроваджуємо, задля безпеки місцевих жителів і приїжджих. Прошу до цього ставитися з розумінням", – закликав Табурець.

Як відомо, хасиди щороку відвідують Умань на Рош-Гашана, тому що там знаходиться могила цадика Нахмана, засновника цієї течії юдаїзму.

Понад 30 тис. хасидів планують на свято Рош-Гашана у вересні приїхати в Умань.

Представники міської та обласної влади, силових структур, прикордонники, дипломати та митники поінформували про готовність прийняти їх, передає Державна служба України з етнополітики та свободи совісті.

Зараз ви читаєте новину «Свято Рош-Гашана: в Умані запровадили особливий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі