неділя, 10 вересня 2023 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Там нема укриттів": прем'єр-міністр Ізраїлю закликав хасидів не їхати в Умань

"Там нема укриттів": прем'єр-міністр Ізраїлю закликав хасидів не їхати в Умань
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звернувся до хасидів із закликом утриматися від традиційного паломництва до Умані. Фото: АР

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звернувся до хасидів із закликом утриматися від традиційного паломництва до українського міста Умань під час свята Рош га-Шана – єврейського нового року.

Очільник ізраїльського уряду переклав на самих паломників відповідальність за безпеку під час поїздки в Україну. Про це повідомляє The Times of Israel.

"Громадяни Ізраїлю, які їдуть в Україну, повинні нести особисту відповідальність за свої поїздки. Не завжди нас Бог оберігав, ні на європейській землі, ні на українській" , – заявив Нетаньягу на засіданні уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хасидів закликали не їхати до Умані і в цьому році

За словами ізраїльського прем'єра, в Ізраїлі, коли вороги запускають ракети, ізраїльтяни прямують до укриття, "а там укриттів немає".

Він зауважив, що в нещодавній розмові з президентом Володимиром Зеленським український лідер наголосив, що місто Умань не може захистити великий наплив туристів.

Водночас уряд Ізраїлю доручив міністру у справах Єрусалиму та єврейської традиції Меїру Порушу розробити програму допомоги ізраїльтянам, які прямують до Умані, і виділив на неї 4 млн шекелів (близько $1 млн).

Програма передбачає створення центрів регулювання черг на кордоні, надання допомоги у прискоренні перевірок безпеки за погодженням із владою та службами безпеки України, проведення роз'яснювальної роботи з паломниками, створення штабу з надзвичайних ситуацій.

Як відомо, хасиди щороку відвідують Умань на Рош га-Шана, тому що там знаходиться могила цадика Нахмана, засновника цієї течії юдаїзму.

Понад 30 тис. хасидів планують на свято Рош га-Шана у вересні приїхати в Умань.

Представники міської та обласної влади, силових структур, прикордонники, дипломати та митники поінформували про готовність прийняти їх, передає Державна служба України з етнополітики та свободи совісті.

Зараз ви читаєте новину «"Там нема укриттів": прем'єр-міністр Ізраїлю закликав хасидів не їхати в Умань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі